Ga terug

Burrata saladebowl met geroosterde bietjes

Burrata is het romige zusje van mozarella in past heerlijk in deze saladebowl met geroosterde baslamico bietjes, sinaasappeldressing en huisgemaakte basilicumolie.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Fris, Kaas, Salade, Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 250 gram gekleurde cherrytomaatjes
  • 1 burrata
  • 150 gram driekleuren quinoa
  • 30 gram pijnboompitten
  • 20 gram rode kool kiem
  • 150 gram rucola slamelange
  • 4 bieten
  • 3 eetlepels balsamico azijn

Sinaasappel-dressing

  • 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing

Basilicum-olie

  • 1 bosje basilicum
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de rauwe bieten in blokjes van 2 cm. Doe ze in een ovenschaal en voeg de olijfolie en balsamico toe. Roer goed door. Rooster de bietjes vervolgens voor 20-25 minuten in de oven tot ze gaar en mooi gekleurd zijn. Vergeet niet tussendoor de bietjes om te scheppen, zodat ze gelijkmatig bruinen en de balsamico niet aanbrandt. Neem de bietjes uit de oven en laat afkoelen.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
  • Zet een kleine koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de pijnnboompitten tot deze beginnen te geuren en een mooie kleur hebben. Je hoeft geen olie te gebruiken.
  • Snijd alle cherrytomaatjes doormidden.
  • Pluk de blaadjes van de basilicum en doe deze in een keukenmachine samen met de olijfolie voor de basilicum-olie. Pulseer tot deze een mooie consistentie heeft, de olie hoeft niet helemaal glad te zijn.
  • Voeg alle ingrediĆ«nten voor de dressing in een kommetje en meng.
  • Verdeel de salademix over twee kommen of diepe borden. Verdeel hier de afgekoelde bietjes, de tomaten en de pijnboompitten op.
  • Haal de burrata uit de verpakking, giet af en snijdt deze voorzichtig doormidden. Leg voorzichtig een helft op elke salade. Zorg hierbij dat de room niet verloren gaat.
  • Verdeel de basilicumolie over de burrata en de tomaatjes. Verdeel de dressing over de ele salade. Garneer met de kiemgroenten.