Breng de zilvervliesrijst in 400 ml water aan de kook. Wanneer het water kookt, draai het vuur laag en laat zachtjes koken voor 15 minuten. Giet af en laat nog 10 minuten in de pan staan. Laat de rijst vervolgens afkoelen op een koud oppervlak. Bijvoorbeeld in de schaal waar je de salade in gaat serveren.
Verwarm de oven voor op 200 °C of de airfryer op 180 °C.
Snijdt de bloemkool in kleine roosjes en doe deze in een kom. Voeg de specerijen aan de kom toe, samen met een snuf zout en peper. Besprenkel rijkelijk met olijfolie. Meng de ingrediënten vervolgens door elkaar met je handen, masseer de kruiden goed in de bloemkool. Verdeel de roosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 20 minuten in de oven. Gebruik je de airfryer? Doe de roosjes dan in het frituurmandje en rooster ze voor 15 minuten. Laat afkoelen.
Giet de linzen af en lek deze uit.
Snijd de rode uien en paprika's in kleine blokjes. Hak de kruiden fijn. Doe de rode ui, paprika, kruiden, uitgelekte linzen en afgekoelde bloemkool in een serveerschaal. Voeg een eetlepel citroensap toe en besprenkel met wat olijfolie. Hussel de ingrediënten door elkaar.