Ga terug

Regenboog Pokébowl

Deze kleurrijke pokébowl met zalm en blauw gekleurde rijst is een feestje in een kommetje. Eat the rainbow!
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hawaiaans, Japans
Trefwoord: Fris, licht, Vis
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 kop basmati rijst
  • 10 Butterfly pea flowers
  • 1/2 citroen
  • 1 wortel
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 2 bosuien
  • 300 gram zalm
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
  • 150 gram sojabonen

Marinade zalm

  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 3 eetlepels sojasaus

Dressing

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

  • Doe de rijst in de pan samen met 1,5 kop water, de bloemen en de halve citroen. Meng het geheel even goed door elkaar. Breng aan de kook. Laat de rijst voor 13 minuten koken. Giet de pan af en laat de pan daarna nog voor 10 minuten staan met de deksel erop. Verwijder vervolgens de bloemen en de citroen. Doe de rijst in een plastic of houten kom (iets wat geen warmte vasthoudt) en laat afkoelen.
  • Kook de sojabonen voor 6 min in ruim water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Bestrooi met zeezout en zet opzij.
  • Snijd de zalm in blokjes van 2 cm. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de blokjes in de marinade, roer goed door en zet opzij.
  • Schil de wortel met een dunschiller. Leg de wortel op een snijplank en houdt de wortel op zijn plek door een vork net onder het kopje te steken. Maar vervolgens horizontale bewegingen met je dunschiller vanaf de vork naar het kontje van de wortel. Op deze manier krijg je dunne, krullende linten. Leg de linten opzij.
  • Snijdt de mango in blokjes van 2 cm, de bosui in dunne plakjes en de radijsjes en avocado in plakken.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een serveerschaaltje.
  • Tijd om de bowl samen te stellen! Leg de blauwe rijst op de bodem. Leg de zalm, de wortellinten, de sojabonen, de mango en de radijsjes hier kloksgewijs op. Leg de avocado neer als een waaier. Bestrooi deze en de zalm met de sesamzaadjes. Maak af met de fijngesneden bosui. Serveer met de dressing apart.