Ga terug

Couscous bowl met halloumi

Deze couscous bowl met halloumi en gegrilde groenten staat in een handomdraai op tafel.
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediƫnten

  • 200 gram couscous
  • 3 theelepels ras el hanout
  • 3 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 300 ml water
  • 1/2 courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1 rode paprika
  • 225 gram halloumi
  • olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Verwarm de airfryer op 180 graden. Snijd de courgette en aubergine in halve maantjes en de paprika in grove blokken. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster in het mandje van de airfryer voor 10 minuten.
  • Kook het water in de waterkoker. Doe de couscous in een hittebestendige kom. Wanneer het water is gekookt, schenk dit over de couscous. Dek de kom af met een bord en laat voor 10 minuten staan.
  • Haal na 10 minuten het bord van de kom en roer goed door om eventuele klontjes te verwijderen. Schenk er twee eetlepels olijfolie bij en voeg de ras en hanout en de gehakte peterselie toe. Zout naar smaak.
  • Verwarm een grilpan op hoog vuur. Snijd de halloumi in plakken van 1 cm. Voeg olijfolie toe aan de pan. Wanneer de olijfolie heet is, voeg je de plakken haloumi toe. Gril tot de haloumi mooie goudbruine strepen heeft en wat zachter begint te worden.
  • Verdeel de couscous over twee diepe borden. Leg hier de gegrilde groenten en een paar plakjes halloumi op. Besprenkel met olijfolie en citroensap.