Snelle couscous bowl met gegrilde halloumi
Soms wil je gewoon zonder veel moeite iets lekkers op tafel kunnen zetten. Yup, ook ik heb wel eens geen zin om te koken. Op dat soort momenten grijp ik vaak naar couscous, want dat is snel klaar en voedzaam. Deze couscous bowl met gegrilde halloumi bevat ook nog eens lekker veel groente. Plus, niemand ziet eraan af dat het in 15 minuten is gepiept.
Eerder schreef ik al een blogpost over hoe ik snel mijn groenten gril in mijn Philips airfryer. Voor dit recept gebruik ik ook deze methode. Heb je geen airfryer, dan kun je ook altijd je oven gebruiken of een pan. Kost enkel wat meer tijd.
Halloumi is een Cypriotische kaas en bekend om de rubberachtige structuur. Wanneer je erop kauwt, hoor je het piepen tussen je kaken. Ik weet het, dit klinkt niet heel aantrekkelijk, maar het is echt super lekker. Op Cyprus werd ik verliefd op de kaas, waar ik een kakelverse variant gloeiendheet van de gril proefde. Juist omdat het zo’n stevige kaas is, kun je het goed grillen. In de zomer is dit ook een goede toevoeging aan een vlees-loze barbecue. Gegrilde halloumi smaakt ook erg lekker op een broodje of door een een salade. Of in alle eenvoud met een beetje honing, op een borrelplank of als snack.
Couscous bowl met halloumi
Ingrediënten
- 200 gram couscous
- 3 theelepels ras el hanout
- 3 eetlepels gehakte platte peterselie
- 300 ml water
- 1/2 courgette
- 1 kleine aubergine
- 1 rode paprika
- 225 gram halloumi
- olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Verwarm de airfryer op 180 graden. Snijd de courgette en aubergine in halve maantjes en de paprika in grove blokken. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster in het mandje van de airfryer voor 10 minuten.
- Kook het water in de waterkoker. Doe de couscous in een hittebestendige kom. Wanneer het water is gekookt, schenk dit over de couscous. Dek de kom af met een bord en laat voor 10 minuten staan.
- Haal na 10 minuten het bord van de kom en roer goed door om eventuele klontjes te verwijderen. Schenk er twee eetlepels olijfolie bij en voeg de ras en hanout en de gehakte peterselie toe. Zout naar smaak.
- Verwarm een grilpan op hoog vuur. Snijd de halloumi in plakken van 1 cm. Voeg olijfolie toe aan de pan. Wanneer de olijfolie heet is, voeg je de plakken haloumi toe. Gril tot de haloumi mooie goudbruine strepen heeft en wat zachter begint te worden.
- Verdeel de couscous over twee diepe borden. Leg hier de gegrilde groenten en een paar plakjes halloumi op. Besprenkel met olijfolie en citroensap.