Over mij

Hallo daar! Mijn naam is Zoë de Ligt en ik ben GEK op eten. Als ik niet aan het eten ben, denk ik na over wat ik later ga eten, sta ik in de keuken, werk ik aan een nieuw recept of binge ik kookprogramma’s. Op Zoe’s Bowls deel ik mijn liefde voor smaakexplosies, groenten en bowls. In recepten, maar ook in blogs over

Eet je gelukkig

Koken is voor mij altijd een toevlucht geweest. Als mijn hoofd vol zit, duik ik de keuken in. Toen ik in de lente van 2019 burn-out raakte, kwam ik na een periode van intense stress weer thuis in mijn eigen keuken. 

 Zelfgemaakte, voedzame gerechten zijn cruciaal geweest voor mijn herstel. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Want niets maakt mij zo gelukkig als een mooi, kleurrijk bordje eten, bomvol smaak. 

Ken je dat gevoel wanneer je iets eet wat zo lekker is, dat je wel een happy food dance moet doen? Dat is iets wat ik iedereen elke dag gun en daarom vind je op mijn website recepten voor verrassende gerechten en food-inspiratie voor een blij lijf en hoofd. Het leven is veel te kort voor saai voedsel! 

Veggies first

We kunnen er niet langer omheen dat onze aarde alle hulp nodig heeft die ze kan krijgen, om te zorgen dat de klimaatcrisis niet escaleert. Meer duurzaam eten is een van de meest invloedrijke keuzes die je kunt nemen als individu om bij te dragen aan een beter klimaat. Daarom spelen groentes de hoofdrol in mijn recepten.

Je vindt op mijn website vegetarische en flexitarische recepten. Wanneer een recept wel vlees of vis bevat, bied ik altijd een alternatief. Meer plantaardig eten is een hele omschakeling. Believe me, I know the struggle. Met mijn recepten hoop ik te laten zien dat meer plantaardig eten net zo lekker en veelzijdig kan zijn.

En laten we niet vergeten: groenten zijn ook nog eens heel goed voor je! Met een bowl vol gekleurde groentes zorg je dat je een heel scala aan goede voedingsstoffen binnen krijgt.