Gegrilde groenten uit de airfryer (+ twee snelle recepten)

Gegrilde groenten uit de airfryer (+ twee snelle recepten)

Als je mij een beetje kent, weet je dat er één keuken-tool is waar ik niet zonder kan. Mijn airfryer! Toen onze eerste airfryer kapot ging, hebben we nog dezelfde dag een nieuwe gehaald. Ik doe er van alles mee en het apparaat is voor mij onmisbaar in het creëren van een snelle, gezonde maaltijd. Waarom? Omdat je met de airfryer binnen een kwartier heerlijke gegrilde groenten kan maken.

Onze eerste airfryer was een kerstcadeau. Zo één waarvan we niet zo goed wisten wat we ermee aan moesten. Want, als we patat willen dan liever gefrituurd en van de snackbar. Maar een airfryer is zoveel meer dan alleen een ‘gezondere frituur’. Wanneer je een klein huishouden hebt kun je met een airfryer alles doen wat je normaal met een oven zou doen, maar dan sneller en soms zelfs beter. Cake of naan pizza bakken, vis-pakketjes maken, tempeh en tofu grillen, falafel roosteren; je kunt het zo gek niet bedenken. Je wilt niet weten hoe vaak ik denk: Zou dit ook met de airfryer kunnen?

En dus ook: groenten grillen. Groenten grillen is een makkelijke manier om groenten snel smaakvol te maken. Sommigen transformeren er volledig van; zoals courgette en aubergine. Roosteren van paprika zorgt voor een volle, zoete smaak. Sowieso worden de groenten er lekker hartig en rokerig van.

Zo gril je groenten in de airfryer

In de airfryer kun je groenten op verschillende manieren roosteren. Zo kun je het mandje gebruiken. Dit is handig voor grote hoeveelheden en wat kleiner gesneden groenten. Ben je in het bezit van een speciale grillplaat? Dan leent deze zich hier ook goed voor. Met behulp van de grillplaat kun je mooie grillstrepen creëren. Handig voor plakken groenten.

De groenten die ik hier het meest voor gebruik zijn paprika, courgette en aubergine. Snijd deze in stukken en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Verwarm de airfryer op 180 graden. Voeg de groenten toe en rooster ze voor 15 minuten. Gebruik je het mandje? Hussel ze dan tussendoor een paar keer. Gebruik je de grilplaat? Flip ze dan halverwege een keer om voor mooie gelijkmatige strepen.

Buiten deze groenten zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Met bloemkool kun je ook heel veel kanten op. Tomaten en portobello’s worden ook heerlijk. De griltijd kan per groentesoort wat verschillen. Spiek af en toe even in de airfryer en kijk of de groenten mooi bruin worden.

Twee snelle recepten

Met deze twee recepten laat ik je zien hoe ik mijn gegrilde groenten uit de airfryer graag eet. Ga jij voor de gebakken feta of de couscous bowl?

Couscous bowl met halloumi
Deze couscous bowl met halloumi en gegrilde groenten staat in een handomdraai op tafel.
Check out this recipe
Gebakken feta uit de airfryer
Deze fluweelzachte feta uit de airfryer staat in een handomdraai op tafel. Een heerlijke hoofdrolspeler voor een snel gerecht, of een geliefde mezze voor op een feestje.
Check out this recipe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *