Ga terug

Knapperige tempeh uit de airfryer

Het geheim van krokante tempeh? Bereid de tempeh in de airfryer voor een heerlijk knapperig resultaat.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd9 min
Eventuele tijd om te marineren30 min
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: krokant, makkelijk, simpel, snel, Vegan, Vegetarisch
Porties: 4 personen
Cost: €4,00

Equipment

  • Airfryer
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 400 gram tempeh

Snelle spicy marinade

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 theelepels Sambal Brandal

Instructies

  • Haal de tempeh uit de verpakking en snijd in gewenst formaat.
  • Voeg de ingrediënten voor de marinade toe aan de ovenschaal (die past in je airfryer) en meng. Je kunt de marinade in het recept gebruiken of kies uit één van de bovenstaande ideeën. Voeg de tempeh toe en hussel alles voorzichtig door elkaar. Je wilt dat elk stukje tempeh goed met de marinade is bedekt.
  • Optioneel: dek de ovenschaal af met vershoudfolie en marineer voor 30 minuten om de smaken goed te laten intrekken. Ik doe dit overigens zelden! Kort marineren is bij tempeh in mijn ervaring net zo effectief.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden celcius. Zet de overschaal vervolgens op de bakplaat van de airfryer ( ik gebruik hiervoor de pizza plaat). Heb je deze niet, dan kun je ook de tempeh los in het frituurmandje doen. Let op: de tempeh wordt dan wel wat droger.
  • Bak de tempeh vervolgens voor 9 minuten in de airfyer.